כבעלי עסקים אנחנו משקיעים כספים רבים בשיווק, אבל מעטים העסקים שבונים תשתית שיווק משומנת שמונעת מהם 'לזרוק' כסף לפח. כשאין לנו תשתית שיווק יציבה, אנחנו לא נדע איזה כסף הושקע באפיק שיווקי שמניב תוצאות, לידים ילכו לאיבוד ולא יקבלו מענה, לא נדע לרכז ולהגיע למסקנות ולמיקסום השיווק שלנו.
תשתיות השיווק הן שלב טכני לחלוטין הכולל מספר צעדים ופלטפורמות שנעבור עליהם יחד בהמשך המאמר. חשוב להבין כי בין אם מעולם לא פעלתם בדיגיטל ובין אם כבר יצא לכם להריץ קמפיינים ופעילות שיווקית בדיגיטל, כדאי לעבור אחר השלבים ולוודא שאכן אתם יכולים לצאת לשיווק בדיגיטל בראש שקט.
השלבים בהקמה תשתית שיווקית
1. אתר החברה
- התאמה למובייל – כיום מעל ל-50% מהפעילות בדיגיטל מתבצעת באמצעות מכשירי הטלפון שלנו ולא במחשבים. לכן אחד הדברים הכי קריטיים הוא לוודא כי האתר שלנו מותאם למובייל ויכול לספק מענה יעיל ונוח לגולשים בו. חשוב לשים לב לחווית המשתמש במובייל, האם הגלישה קלה ואינטואטיבית? האם הלקוח הפוטנציאלי מקבל את המידע הכי חשוב בשניות הראשונות באתר?
- טפסי לידים – במידה והאתר שברשותכם הוא אתר תדמית, אתם ככל הנראה תרצו לקבל השארת פרטים באתר. חשוב לוודא כי טפסי הלידים מופיעים בצורה בולטת ונעימה לעין. כמו כן, חשוב לוודא שההרשמות באתר אכן מתקבלות אצל איש המכירות \ קשר הרלוונטי מטעם החברה ומועברות אל מערכת CRM לאיסוף לידים (עליה נדבר בהרחבה בהמשך).
- עמוד תשלום – במידה וברשותכם אתר E-commerce, וודאו כי דף התשלום מאובטח ולא נראה מפוקפק, דבר העלול להרחיק קונים. כמו כן וודאו כי הוא אכן נוח לשימוש בדסקטופ ובמובייל.
2. איסוף לידים
גם אם עדיין אין לכם מבול של לידים, כדאי שתערכו ליום הגשם המיוחל. תרכזו את כל הלידים במקום אחד מסודר אשר יאפשר לכם לאסוף מידע אודותיהם. למשל, מה הם רכשו, מתי הם רכשו, במה הם התעניינו, מה היו ההתנגדויות שלהם, מאיזה מקור שיווק הם הגיעו (פה לאוזן, פייסבוק, גוגל וכו').
מערכות CRM מיועדות בדיוק למטרה זו, יש היום מגוון רחב של פלטפורמות CRM קלות להטמעה ושימוש. במידה וזה גדול עליכם כרגע, עדיף אפילו לרכז את הלידים לאקסל מרוכז אחד עד שתגיעו להקמה CRM.
3. פיקסלים
בשיווק דיגיטלי אנחנו למעשה פועלים על גבי מספר פלטפורמות ורשתות שאין בינהן קשר, האתר שלנו בנוי בפלטפורמה אחת בעוד השיווק שלנו נעשה בפייסבוק, לינקדאין, גוגל וכו'. הפיקסלים,הם למעשה קטעי קוד אשר מאפשרים לנו 'לחבר' ולייצר קשר בין כלל המערכות האלה. לשתף נתונים ומידע אודות הפעילות השיווקית שלנו והמעורבות של היוזרים הם הנכסים הדיגיטליים שלנו. את אותם קטעי קוד אנחנו נמצא בכל אחת מן הפלטפורמות ונצטרך להטמיע אותו באתר שלנו.
את ההטמעה באתר ניתן לעשות ישירות לתוך הקוד של האתר או באמצעות Google Tag Manager, כלי מבית היוצר של Google אשר מאפשר לנו להטמיע קוד יחיד באתר ולאחר מכן, כל פיקסל נוסף שנרצה להוסיף, נעשה זאת בצורה נוחה ויחסית פשוטה דרך הדשבורד של Google Tag Manager.
4. Google Analytics
כדי לקבל החלטות מבוססות דאטה על הפעילות הדיגיטלית שלנו, אנחנו צריכים מקורות מידע. אחת מהן היא מערכת ה-CRM כפי שציינו בסעיף שתיים. מערכת נוספת היא Google Analytics, אשר מאגדת בתוכה פרטי מידע רבים אודות פעילות יוזרים באתר שלנו.
באמצעות Google Analytics נוכל לקבל תשובה לשאלות קריטיות כמו מאילו מקורות שיווק הגיעו הלידים האיכותיים, אילו פלטפורמות הביאו הכי הרבה הכנסה ותרמו ל-ROI שלנו להיות חיובי, אילו תכנים היו הכי ממירים ו\או עוררו הכי הרבה מעורבות? ועוד שאלות רבות וחשובות.

5. שפה עיצובית וטקסטואלית
לכל מותג יש את תעודת הזהות שלו. תעודת הזהות בדיגיטל נתמכת בשני עזרים – הויזואלי והטקסטואלי. לפני היציאה לפעילות שיווק, נרצה לבנות ולבסס שפה עיצובית וטקסטואלית שתהיה מזוהה עם העסק שלנו. את אותן שפות (בעיקר הויזואלית), חשוב להטמיע בצורה זהה בכל הנכסים הדיגיטליים – באתר, ברשתות החברתיות וכו'.
סיימתם? כל הכבוד!
בניית התשתית השיווקית הינה שלב קריטי להמשך הפעילות שלכם. עסקים רבים נוטים לדלג עליו ולעשות אותו 'תוך כדי תנועה', אך המחיר של זה גבוה. נכון, להקים את כל אלו לוקח זמן ואנרגיה, אך זו השקעה יחסית קטנה לעומת הרווח שהיא תתרום לעסק שלכם ולפעילות השיווקית שלכם בטווח הארוך.