Think Fink https://thinkfink.co.il/ CMO & Marketing Services Fri, 21 Mar 2025 20:46:52 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.6.2 https://thinkfink.co.il/wp-content/uploads/2020/11/cropped-Untitled-design-2020-11-02T213234.965-32x32.png Think Fink https://thinkfink.co.il/ 32 32 הודעות outreach בלינקדאין – מה למדנו ממחקר נוירומרקטינג על אפקטיביות ההודעות  https://thinkfink.co.il/outreach-linkedin/ https://thinkfink.co.il/outreach-linkedin/#respond Fri, 21 Mar 2025 20:18:19 +0000 https://thinkfink.co.il/?p=6178 מה למדנו ממחקר נוירומרקטינג ייחודי שנערך על מנהלים בישראל המשתמשים בלינקדאין על שליחת הודעות outreach בלינקדאין

הפוסט הודעות outreach בלינקדאין – מה למדנו ממחקר נוירומרקטינג על אפקטיביות ההודעות  הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
אחת מטכניקות השיווק הנפוצות בלינקדאין היא שליחת הודעות outreach – פנייה יזומה לקהל היעד הכוללת הצגה עצמית והצעת ערך כלשהי. האתגר המרכזי בטכניקה זו טמון בפענוח מנגנוני ההתנגדות והמעורבות של קהל היעד.

בעוד שבקמפיינים ממומנים ניתן למדוד את האפקטיביות של הקריאייטיב באמצעות מדדים כמו שיעור ההקלקות (CTR) או עלות פר הקלקה (CPC), בהודעות outreach אנו נאלצים להסתמך על מדד בינארי בלבד – האם הנמען הגיב או לא. המשמעות היא שאין לנו תובנות על שלבי הביניים: האם היא עוררה עניין או דחייה? אילו מרכיבים בה השפיעו על התגובה? 

כדי לנסות ולשבור את המעגל הזה, ערכנו מחקר מתקדם באמצעות כלי נוירומרקטינג, המאפשרים ניתוח רגשי עמוק של האינטראקציה של הנמענים עם ההודעה. המחקר נערך בשיתוף עם סיון פרידמן יוסף, פסיכולוגית חברתית המתמחה בתהליכי קבלת החלטות צרכנים ומומחית לנוירומרקטינג.

במהלך המחקר השתמשנו בטכנולוגיות מתקדמות: מערכת מעקב עיניים אונליין – לזיהוי דפוסי קריאה ואזורי התמקדות בטקסט, ניתוח הבעות פנים – לזיהוי תגובות רגשיות, כולל עניין, אמון או דחייה, ושאלון לאחר חשיפה – להערכת האמינות הנתפסת של ההודעה ולבדיקת כוונת ההמרה של הנמענים.

המחקר נערך על 69 מנהלים בכירים מתחומי מכירות ופיתוח עסקי, המשתמשים בלינקדאין באופן קבוע (55% נשים, 45% גברים), כאשר במסגרת המחקר בדקנו שלושה משתנים מרכזיים:

  • השפעת אורך ההודעה (קצרה/ארוכה) על המעורבות והתגובה של הנמען.
  • השפעת מגדר הפונה (גבר/אישה) על התגובה הרגשית של הנמען.
  • זיהוי אלמנטים בטקסט שמשכו את תשומת הלב והגבירה את המעורבות.

מה עדיף: קצר או ארוך? 

אחד הנושאים השנויים במחלוקת ביותר בתחום הודעות ה-outreach הוא השאלה: האם עדיף לשלוח הודעה קצרה וקולעת, שלא מעמיסה על הנמען, או הודעה ארוכה ומפורטת שמספקת כמה שיותר מידע?
התשובה? זה תלוי לחלוטין במטרה שלכם.

תוצאות המחקר: מדדים מובילים בהודעות קצרות מול ארוכות:

מנתוני המחקר עולה כי לכל אחת מההודעות מופעלת מערכת קוגניטיבית אחרת. על פי מחקרו של פרופ' דניאל כהנמן, קיימות אצל כל אדם שתי מערכות חשיבה שמשפיעות על קבלת ההחלטות:

  • מערכת 1: מהירה, אינטואיטיבית ורגשית. היא דורשת מעט מאמץ ומופעלת ללא שליטה מודעת. לרוב, היא מבוססת על דפוסים והרגלים קיימים.
  • מערכת 2: איטית, אנליטית ומודעת. היא דורשת מאמץ מנטלי, הפעלת שיקול דעת, ניתוח והסקת מסקנות.

אנו רואים במחקר שלנו כי הודעות קצרות מפעילות את מערכת 1, בעוד שהודעות ארוכות מפעילות את מערכת 2.

מדוע הודעות קצרות מעוררות רגש ותגובות מהירות?

הודעות קצרות משתמשות במנגנונים פסיכולוגיים שמאפשרים למוח להגיב במהירות ובאופן אינטואיטיבי, עם מינימום מאמץ קוגניטיבי. מכיוון שמערכת 1 היא דומיננטית במצבים בהם יש צורך בקבלת החלטות מהירה, ההודעה הקצרה נתפסת כמובנת מידית, מה שמוביל לעוררות רגשית גבוהה יותר ולרגשות חיוביים מוגברים.

המוח נוטה להעדיף מסרים שקל להבין ולעבד, ולכן כאשר מסר ברור, קצר וישיר, הוא נתפס כחיובי יותר. בנוסף, ההודעה הקצרה יוצרת תחושת דחיפות, מכיוון שהמסר מועבר באופן חד וללא עומס מידע, מה שגורם לנמען להרגיש צורך להגיב במהירות, מבלי להשקיע מאמץ רב בניתוח המסר.

מדוע הודעות ארוכות נתפסות כאמינות יותר?

בהודעות ארוכות, השולח נתפס כאמין יותר בעיני הנמענים. קיימים מחקרים רבים המראים כי ככל שכמות המידע גדולה יותר, כך המסר נתפס כמבוסס יותר. תופעה זו נקראת "אפקט המידע הרב", לפיה המוח האנושי נוטה לקשר כמות פרטים עם רמת סמכותיות. כאשר הודעה ארוכה מספקת מידע מעמיק יותר, היא משדרת בקיאות ומקצועיות, מה שמחזק את האמון בנאמר ובאומר.

בנוסף, מחקרים מראים כי כאשר העומס הקוגניטיבי גבוה ביחס לפעולה הנדרשת, המסר נחשב למשמעותי יותר. מחקרם של Chaiken & Eagly (1983) מצא שכאשר אנשים משקיעים יותר מאמץ קוגניטיבי כדי לקרוא ולעבד מידע, הם נוטים לתפוס אותו כרציני ומעמיק יותר. בהודעה ארוכה, נדרש יותר זמן ומאמץ לעיבוד, ולכן היא נתפסת כאמינה ומבוססת יותר.

כיצד לבחור בין הודעה קצרה לארוכה?

אם המטרה היא לעורר רגש ולהניע לפעולה מהירה, הודעה קצרה תהיה הכלי האפקטיבי ביותר. מנגד, אם המטרה היא לבנות אמון וליצור תפיסה של סמכותיות, הודעה ארוכה תהיה מתאימה יותר.

ניתן לשלב בין שני הסוגים – לפתוח בהודעה קצרה שמושכת תשומת לב, ובהמשך לספק הרחבה למי שמתעניין ורוצה מידע נוסף. כך ניתן למקסם גם מעורבות רגשית וגם אמינות, בהתאם למטרות השיווקיות.

ריכוז הקשב: מה ניתן ללמוד ממפות החום 

מפות חום שנוצרו במסגרת המחקר מצביעות על דפוסי קריאה ברורים השונים בין ההודעות הקצרות לארוכות. נמצא כי בהודעות קצרות, 68% מהקשב התרכז במשפט הראשון, בעוד שהמשפטים הבאים קיבלו תשומת לב נמוכה בהרבה. הדבר מצביע על כך שנמען המקבל הודעה קצרה קובע במהירות אם הוא מעוניין להמשיך לקרוא או להגיב, בהתבסס כמעט לחלוטין על המשפט הפותח.

לעומת זאת, בהודעות ארוכות, תשומת הלב הייתה מפוזרת בצורה רחבה יותר לאורך הטקסט, אך עם מגמת ירידה של 45% בקשב לאחר הפסקה הראשונה. הנמענים שהקדישו זמן לקריאת ההודעה הארוכה נטו לגלול הלאה, אך רק 37% מהם קראו עד סופה. זה מחזק את ההבנה כי הודעות ארוכות דורשות עוגני עניין לאורך הטקסט כדי לשמור על מעורבות הנמען.

בנוסף, הממצאים מראים כי משפטים קצרים בתחילת הודעה ארוכה קיבלו 23% יותר תשומת לב מאשר משפטים ארוכים, מה שמצביע על כך שגם בהודעות ארוכות, פתיחה חדה וממוקדת יכולה לשפר את הקשב. מאחר שהמוח האנושי מתעדף עיבוד מידע מהיר, ישנה חשיבות להצגת המסר המרכזי כבר בתחילת ההודעה.

בהודעה הקצרה ניכר ריכוז חום גבוה במרכז ההודעה, מה שמעיד על קליטה מהירה ואפקטיבית של הערך המוצע. כמו כן, בולטת התמקדות במילות מפתח כגון "אסטרטגיות" ו-"פתרונות", לצד תגובה רגשית חזקה במיוחד לצירוף המילים "טכנולוגיים כמו CRM", מה שמצביע על כך שמונחים חדשניים וממוקדי ערך תופסים את תשומת הלב ומגבירים מעורבות.

בהודעה הארוכה, לעומת זאת, נרשמה התמקדות משמעותית במילות מפתח כמו "תוצאות", "הבנה מעמיקה" ו-"תהליכי מכירה", לצד תגובה חזקה במיוחד לביטויים המדגישים ניסיון מקצועי ורצף תהליכי. ממצאים אלה מעידים על כך שהנמענים מחפשים מסרים שמעידים על מומחיות, עומק ואסטרטגיה, מה שמחזק את התפיסה כי הודעות ארוכות נתפסות כמבוססות ומקצועיות יותר.

הטיה מגדרית מובהקת

במהלך המחקר בחנו גם את השפעת מגדר השולח על אופן קבלת ההודעה, וגילה הבדלים מובהקים בתגובות הרגשיות, ברמת הקשב ובמעורבות הקוגניטיבית. ממצאים אלו עשויים לשפוך אור על דפוסי התפיסה של מסרים עסקיים ולספק תובנות על ההטיות הקיימות בתקשורת מגדרית בין-אישית בלינקדאין.

  • פניות מגברים עוררו רגשות חיוביים משמעותית יותר (16.34% לעומת 5.61% בפניות מנשים):
    ממצא זה מעיד על הבדל ברור בתגובות הרגשיות כלפי השולח, כאשר פניות מגברים עוררו תגובה חיובית משמעותית יותר בהשוואה לפניות מנשים. נתון זה מתיישב עם מחקרים בפסיכולוגיה חברתית המצביעים על נטייה לתפוס מסרים מגברים כיותר סמכותיים או משכנעים, גם כאשר התוכן זהה.

  • המעורבות הקוגניטיבית הייתה דומה בין המגדרים (31.97% לגברים, 31.38% לנשים):
    רמת המעורבות הקוגניטיבית, כלומר מידת ההשקעה בעיבוד המסר, הייתה כמעט זהה בין שני המגדרים. משמעות הדבר היא כי ההודעות של שני המגדרים נבחנו ונקראו ברמת ריכוז דומה, כך שההבדל בתגובות אינו נובע מהתעלמות או מהבדל בהבנה אלא ככל הנראה מהערכת המסר על בסיס גורמים נוספים, כמו תפיסה חברתית של הכותב.

  • הבדל קל בקשב (25.80% לגברים, 27.88% לנשים):
    נמצא כי הודעות שנשלחו על ידי נשים זכו לתשומת לב מעט גבוהה יותר מבחינת קריאה ממוקדת והתמקדות במילות מפתח. ממצא זה עשוי להעיד על מאמץ מכוון להקדיש יותר תשומת לב למסרים המגיעים מנשים, אך ללא השפעה ישירה על הרגשות החיוביים שהתעוררו בעקבות הפנייה.

ממצאים אלה עשויים לשקף הטיות מגדריות מושרשות בעולם העסקי. מחקרים בתחום הפסיכולוגיה החברתית מצביעים על הבדלים ברורים בתפיסה נשים לעומת גברים במרחב העסקי.
למשל הטיית הסמכות אשר מראה כי יש נטייה לייחס אמינות וסמכותיות רבה יותר לגברים במסגרות עסקיות, גם כאשר אין הבדל מהותי בתוכן או בהתנהגות. בהקשר של הודעות בלינקדאין, ייתכן שהנמענים מפרשים פניות מגברים ככאלה שמגיעות מדמויות סמכותיות יותר, ולכן מגיבים אליהן ברגשות חיוביים יותר.

ההבדלים שנמצאו במחקר משקפים מגמות רחבות יותר של תפיסת סמכותיות, תפקידים מגדריים והטיות בלתי מודעות בתקשורת עסקית. ממצאים אלו מדגישים את הצורך במודעות להטיות אלו, על מנת שנוכל להשתמש בהן באופן מושכל ולבחור בפרופילים המתאימים ביותר לכל צורך עסקי – בין אם למקסום מעורבות רגשית ובין אם לחיזוק סמכותיות ואמינות בהודעות ה-outreach שלנו.

סיכום: השורה התחתונה

המחקר מספק הצצה מעמיקה לאופן שבו הודעות outreach מתקבלות על ידי נמענים בלינקדאין, ומדגיש את השפעתם של גורמים כמו אורך ההודעה, מגדר השולח, ומיקוד הקשב על האפקטיביות של התקשורת. הנתונים מצביעים על כך שהודעות קצרות מפעילות תגובה אינטואיטיבית ורגשית יותר, בעוד שהודעות ארוכות נתפסות כאינטלקטואליות ואמינות יותר, אך דורשות ריכוז וזמן עיבוד גבוהים יותר. כמו כן, נמצא כי קיימת הטיה מגדרית בתגובות הרגשיות להודעות, מה שמדגיש את החשיבות של הבנת הקשרים חברתיים ועסקיים המשפיעים על תקשורת מקצועית.

המסקנה העיקרית מהמחקר היא שאין גישה אחת שמתאימה לכל מצב – בחירת סגנון הפנייה צריכה להיות מותאמת למטרת ההודעה ולפרסונה העסקית של הנמען. מודעות להטיות קוגניטיביות, לשפה ולמבנה ההודעה יכולה לשפר משמעותית את הסיכוי למעורבות גבוהה ולתגובה חיובית. על סמך הממצאים, ניתן להגדיר אסטרטגיות outreach מדויקות יותר, לבחור בפרופיל השולח המתאים ביותר ולבנות מסרים שממקסמים הן את המעורבות הרגשית והן את האמינות הנתפסת.

הפוסט הודעות outreach בלינקדאין – מה למדנו ממחקר נוירומרקטינג על אפקטיביות ההודעות  הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
https://thinkfink.co.il/outreach-linkedin/feed/ 0
מדד ה-SSI של לינקדאין: המצפן לקידום אורגני אפקטיבי https://thinkfink.co.il/ssi/ https://thinkfink.co.il/ssi/#respond Thu, 16 Jan 2025 21:43:51 +0000 https://thinkfink.co.il/?p=6141 איך להפוך את מדד ה-SSI שלכם לכלי שמוביל לקידום אורגני בלינקדאין? במאמר הבא תמצאו את ההסבר המלא על ציון אופטימלי במדד, איך הוא משפיע ומה כדאי לשנות כדי לשפר את הציון

הפוסט מדד ה-SSI של לינקדאין: המצפן לקידום אורגני אפקטיבי הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
אתם משקיעים בקידום אורגני בלינקדאין אבל לא רואים תוצאות? מדד ה-SSI יעזור לכם להבין איך לשפר את הפעילות שלכם ולהפוך את הפרופיל לכלי עסקי אפקטי. 

לינקדאין, ברוב חוכמתה 🙂 פיתחה את מדד ה-SSI, הפירוש שלו: Social Selling Index. זהו כלי שנועד לשקף לנו איך לינקדאין מעריכה את הפרופיל שלנו, איפה אנחנו עומדים ביחס לפרופילים מתחרים, ולתת לנו אינדיקציה מה כדאי לשפר בפעילות שלנו.

SSI הוא שיקוף של הפעילות האורגנית שלנו בלינקדאין והוא מאפשר לנו למדוד את מה שחשוב באמת לפעילות מיטיבה בפרופיל ולכוון את המאמצים שלכם למקומות הנכונים. 

ממה בנוי מדד ה-SSI ואיך הוא מסייע לכם לשיפור שיווק אורגני בלינקדאין

הערה חשובה לפתיחה: מדד ה-SSI רלוונטי אך ורק לפרופיל האישי שלכם, הוא לא מודד את פעילות הפרופיל העסקי של החברה, בה יש אפשרויות אנליטיקה אחרות למדידות אפקטיביות הביצועים. מדד ה-SSI אם כך, הוא כמו דוח ביצועים פנימי לפעילות הפרופיל האישי, והוא כאמור מסביר איפה אתם משקיעים נכון, ומה דורש שיפור.

לינקדאין מחלקת את הפעילות בפרופיל האישי ל-4 קטגוריות עיקריות, כאשר ציון המדד, אשר נע בין 0-100 מושפע מהפעילות של כל אחת מן הקטגוריות האלה בצורה מירבית. 

אלה הן ארבעת הקטגוריות:

1. יצירת מותג מקצועי (Establishing Your Professional Brand)

קטגוריה זו עוסקת ביכולת של הפרופיל לשדר מקצועיות ולהציג אתכם כמובילים בתחומכם. לינקדאין בוחנת עד כמה הפרופיל שלכם מלא, משקף את הערך הייחודי שאתם מביאים, ומציג אתכם בצורה אמינה ומרשימה. בנוסף, הקטגוריה בודקת את האיכות והמעורבות שהתוכן שאתם מפרסמים מצליח לייצר. המטרה היא להבטיח שהפרופיל לא רק נוכח בפלטפורמה, אלא גם מושך את תשומת הלב של הקהל הנכון וממצב אתכם כסמכות מקצועית בתחום.

חלק זה נמדד על פי מידת השלמת הפרופיל שלכם ואיכות התוכן שאתם מפרסמים. כמובן שאם אתם לא מפרסמים תוכן בכלל או לא באופן שוטף ועקבי, זה ישפיע על המדד ויוריד אותו. 

2. מציאת האנשים הנכונים (Finding the Right People)

קטגוריה זו בודקת את היכולת שלכם להתמקד בקהל יעד מדויק וליצור קשרים עם אנשים רלוונטיים. לינקדאין מנתחת כיצד אתם מנצלים את כלי החיפוש המתקדמים שלה כדי לאתר לקוחות פוטנציאליים, שותפים עסקיים או אנשי מקצוע שיכולים לתרום לעסק שלכם. המטרה היא לעזור לכם להשקיע את הזמן שלכם ביצירת קשרים אסטרטגיים ובעלי ערך, ולא במערכות יחסים לא רלוונטיות.

חלק זה נמדד על פי מספר החיפושים הרלוונטיים וההזמנות שאתם מבצעים למועמדים רלוונטיים. כמה צפיות איכותיות הפרופיל מייצר, עד כמה החיבורים שנעשים רלוונטים ואיזה שימוש בחיפוש מתקדם מתבצע בפרופיל.

3. מעורבות בתובנות (Engaging with Insights)

קטגוריה זו משקפת את רמת המעורבות שלכם בתכנים מקצועיים ואת היכולת לייצר שיח משמעותי בתוך לינקדאין. הפלטפורמה בוחנת עד כמה אתם משתפים תכנים רלוונטיים לתחום המומחיות שלכם, מגיבים לפוסטים של אחרים ומעוררים דיונים. הקטגוריה נועדה להראות עד כמה אתם לא רק נוכחים בפלטפורמה, אלא גם יוצרים ערך ומעורבות שמובילים לבניית אמון, חיבור עם הקהילה העסקית שלכם וגם, מביאים ערך מהידע והניסיון שלכם בתחום העיסוק.

חלק זה נמדד על בסיס שיתוף תוכן רלוונטי, עידוד מעורבות ושיח מקצועי כולל תגובה שלכם לתוכן מקצועי של קולגות, מעורבות בקבוצות דיון מקצועיות. 

4. בניית קשרים (Building Relationships)

קטגוריה זו בוחנת את היכולת שלכם ליצור ולטפח קשרים איכותיים בפלטפורמה. לינקדאין לא מסתפקת בכמות הקשרים שלכם אלא מתמקדת באיכותם – עד כמה הם רלוונטיים ואפקטיביים עבורכם. בנוסף, היא מודדת את היכולת שלכם לשמר קשרים קיימים ולטפח מערכות יחסים לאורך זמן, מתוך הבנה שקשרים איכותיים מובילים להזדמנויות עסקיות אמיתיות.

חלק זה נמדד על בסיס איכות החיבורים שלכם, כמות ההזמנות המאושרות ותדירות השיחות המקצועיות שמתקיימות באופן פרטי ולא כחלק מהשיח הפומבי של פוסטים ותגובות. 

איך בודקים מה ציון מדד ה-SSI האישי שלכם? 

מדד ה-SSI שלכם משתנה ומתעדכן באופן יומי, לכן יתכן שבכל יום שתכנסו הציון יהיה שונה בהתאם לפעילות שלכם בפלטפורמה. פעילויות כמו פרסום תוכן, יצירת קשרים, תגובות לפוסטים, ושימוש בכלי החיפוש המתקדם יכולות להשפיע על המדד בזמן קצר.

כדי לבדוק את המדד, יש להתחבר בדפדפן לפרופיל הלינקדאין שלכם, ולאחר מכן ללחוץ על הלינק הבא: https://www.linkedin.com/sales/ssi

שימו לב כי אם לא תתחברו לפרופיל הלינקדאין שלכם קודם לכן, הציון לא יוצג.
איך לקרוא את המדד? 

דוגמא למדד SSI

במדד תמצאו את הציון הנוכחי שלכם מתוך 100 והסבר מפורט על הרכב הציון. תוכלו לראות בצורה שקופה ונוחה באיזה מבין ארבעת הקטגוריות עליכם להשתפר. הציון המקסימלי של כל קטגוריה הוא 25, כך במידה ותגיעו ל-25 בכל ארבעת הקטגוריות, המדד הכללי יעמוד על 100. 

כאן עולה השאלה המתבקשת, מה נחשב ציון טוב? 

זה כמובן תלוי במטרות שלכם ומה אתם רוצים להפיק מהשימוש בפלטפורמה, מידה ואתם מחפשים להניב מהפלטפורמה מכירות ושיווק, אתם צריכים לכוון לציון 70 ומעלה. 

  • 60-70: בסיס טוב שמראה על פעילות קבועה.
  • 70-80: אתם כבר בשלב שבו לינקדאין מתחילה לעבוד בשבילכם.
  • 80+: רמת מומחיות אמיתית

בצילום המסך למעלה, אנו רואים ציון של 60 כאשר קטגורית בניית קשרים (Building Relationships): יצירת קשרים עמוקים עם אנשים רלוונטיים, עומדת על ה-100% שלה, כלומר על 25 נקודות.

לעומת זאת, אנו רואים כי 3 הקטגוריות הנוספות אינן במקסימום שלהן וזה מה שניתן ללמוד מכך ואיך אפשר לשפר אותן כדי להעלות את הציון הכללי של הפרופיל: 

איך משפרים את מדד ה-SSI בלינקדאין? 

הציון בדוגמא ל-Establish Your Professional Brand הוא 13.4, ציון זה מצביע על הצורך בשדרוג הפרופיל כך שישקף מקצועיות וערך. חשוב לעדכן כותרת תקציר שמבליט את הייחודיות שלכם, להוסיף מיומנויות והמלצות, וכן לוודא שיש תמונת פרופיל ובאנר מקצועיים. בנוסף, הקפידו לפרסם פוסטים ומאמרים מקצועיים באופן עקבי כדי למצב את עצמכם כמומחים בתחום.

הקטגוריה השניה עם ציון לא אופטימלי בדוגמא היא Find the Right People, עם ציון (10.7).
הציון כאן מדגיש את הצורך לשפר את היכולת למצוא את קהל היעד. השתמשו בכלי החיפוש המתקדם לאיתור קשרים רלוונטיים, כמו לקוחות פוטנציאליים ושותפים עסקיים. שלחו בקשות חיבור מותאמות אישית שמסבירות בבירור את הערך של החיבור.

קטגוריה נוספת הדורשת שינוי על פי הדוגמא: Engage with Insights עם ציון (11.1) בלבד מתוך 25.
הציון נמוך מעיד על צורך בהגברת מעורבות בפלטפורמה. התחילו להגיב על פוסטים, לשתף תכנים מקצועיים עם תובנות אישיות, ולהשתתף בדיונים בקבוצות רלוונטיות. פעולות אלו יחזקו את הנוכחות שלכם ויגבירו את המעורבות של הקהל.

לסיכום, מדד ה-SSI של לינקדאין הוא לא רק מספר – הוא כלי המאפשר להבין את האפקטיביות של הפעילות שלכם בפלטפורמה ולגלות היכן להשקיע כדי לראות תוצאות אמיתיות. השקעה בשיפור המדד שלך תשפיע ישירות על הנראות של הפרופיל שלכם בפלטפורמה אל מול קהל היעד הרלוונטי, על בניית קשרים משמעותיים, ועל יצירת הזדמנויות עסקיות חדשות.

צריכים עזרה להבין איך למקסם את פעילות השיווק של העסק שלכם בלינקדאין? תאמו שיחת היכרות קצרה ממש כאן.

הפוסט מדד ה-SSI של לינקדאין: המצפן לקידום אורגני אפקטיבי הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
https://thinkfink.co.il/ssi/feed/ 0
Lead Generation אורגני באמצעות כלי ה-Sales Navigator של לינקדאין https://thinkfink.co.il/lead-generation-%d7%90%d7%95%d7%a8%d7%92%d7%a0%d7%99-%d7%91%d7%90%d7%9e%d7%a6%d7%a2%d7%95%d7%aa-%d7%9b%d7%9c%d7%99-%d7%94-sales-navigator-%d7%a9%d7%9c-%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%a7%d7%93%d7%90%d7%99%d7%9f/ https://thinkfink.co.il/lead-generation-%d7%90%d7%95%d7%a8%d7%92%d7%a0%d7%99-%d7%91%d7%90%d7%9e%d7%a6%d7%a2%d7%95%d7%aa-%d7%9b%d7%9c%d7%99-%d7%94-sales-navigator-%d7%a9%d7%9c-%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%a7%d7%93%d7%90%d7%99%d7%9f/#respond Mon, 24 Jun 2024 16:13:57 +0000 https://thinkfink.co.il/?p=5708 ככל שאני מלווה יותר עסקים בלינקדאין אני מגלה כמה גדול הפער בין מה שהפלטפורמה מציעה לחברות, לבין מה שאנשים מכירים ויודעים עליה. הרוב הגדול מכירים את לינקדאין ככלי למציאת עבודה ויצירת נטוורקינג עסקי  בססי. אך כשזה מגיע לקידום בלינקדאין, רוב האנשים מגיעים עם מחשבה שגויה, שיקר לפרסם בלינקדאין, ולכן זונחים את האפשרות של קידום העסקים […]

הפוסט Lead Generation אורגני באמצעות כלי ה-Sales Navigator של לינקדאין הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
ככל שאני מלווה יותר עסקים בלינקדאין אני מגלה כמה גדול הפער בין מה שהפלטפורמה מציעה לחברות, לבין מה שאנשים מכירים ויודעים עליה. הרוב הגדול מכירים את לינקדאין ככלי למציאת עבודה ויצירת נטוורקינג עסקי  בססי. אך כשזה מגיע לקידום בלינקדאין, רוב האנשים מגיעים עם מחשבה שגויה, שיקר לפרסם בלינקדאין, ולכן זונחים את האפשרות של קידום העסקים שלהם בפלטפורמה.

האמת היא, שלינקדאין היא מנוף משמעותי מאוד בכל הנוגע לשיווק ומכירות עבור חברות, ארגונים, מנכ"לים ויזמים ואפילו עצמאים ועצמאיות שמוכרים שירותי B2B. והאמת הנוספת היא, שיש מספר רב של אפשרויות קידום בלינקדאין, כאשר חלקן, לא יקרות כמו שרבים חושבים.

במאמר הקרוב אעשה סקירה קלה של אפשרויות הקידום בלינקדאין, כאשר הפוקוס המרכזי יהיה בהיכרות עם כלי המכירות של לינקדאין:  Sales Navigator. במאמר נבין מה Sales Navigator נותן, כמה הוא עולה, ומתודות עבודה נכונות לשימוש.

אילו אפשרויות קידום לעסקים קיימות בלינקדאין?

בלינקדאין תוכלו לבצע קידום באמצעות שני סוגי פרופילים:

  1. פרופיל אישי – נועד לאנשים פרטיים, כאשר ניתן (ורצוי מאוד) לקשר אותו לפרופיל העסקי של החברה שלכם או לחברה שברשותכם. באמצעות הפרופיל האישי ניתן לבצע:
    1. קידום אורגני באמצעות תוכן (חינמי)
    1. קידום ממומן באמצעות כלי המודעות של לינקדאין (יש לשלם עלויות מדיה ללינקדאין לפי שימוש)
    1. Lead Generation באמצעות כלי ה-Sales Navigator (עלות חודשית קבועה בסך $99 למשתמש)
  2. פרופיל עסקי – נועד לחברות ויישויות עסקיות למינהן. חשוב מאוד שבמידה ויש לחברה עובדים, לוודא שהם יהיו "משויכים" אליה במילוי התפקיד בפרופילים האישיים שלהם. באמצעות הפרופיל העסקי ניתן לבצע:
    1. פעילות מותג באמצעות תוכן אורגני (חינמי)
    1. קידום ממומן באמצעות כלי המודעות של לינקדאין (יש לשלם עלויות מדיה ללינקדאין לפי שימוש)
    1. קידום BOOST למודעות מהעמוד (יש לשלם עלויות מדיה ללינקדאין לפי שימוש)
    1. קידום משרות הפתוחות לגיוס (יש לשלם עלויות מדיה ללינקדאין לפי שימוש)

כפי שניתן לראות, יש מגוון אפשרויות לקידום בלינקדאין, האפשרות שבגינה לינקדאין נחשבת כמקום יקר לקידום היא אפשרות הקידום הממומן באמצעות כלי המודעות של לינקדאין. בקידום ממומן, כמו בכל פלטפורמת קידום אחרת (פייסבוק, אינטסגרם, גוגל, טאבולה וכו'), יש לשלם עלויות מדיה עבור המודעות שאנו מקדמים, עלויות המדיה הן אלה שהופכות את הקידום ליקר יותר בלינקדאין מכוון והקהל בה הרבה יותר ניתן לטרגוט בעולמות ה-B2B ובשל המחסור בתחרות, לינקדאין גובה על זה פרמיה בהתאם. גם כאן יש מגוון אפשרויות קידום ומי שמחפש רק חשיפה ומעורבות למותג שלו, יכול לקדם בצורה ממומנת גם בתקציבים יחסית נמוכים, מי שמחפש לידים ישירים, אכן העלות גבוהה יותר ביחס לפלטפורמות אחרות.

במאמר הזה אנו נעמיק באופציה של Lead Generation באמצעות כלי ה-Sales Navigator בלבד, אך כפי שניתן לראות מהכתוב למעלה, האפשרויות לקידום ושיווק בלינקדאין הן רחבות מאוד, והבחירה באילו כלים אנו בוחרים להשתמש, צריכה להיות בהלימה עם היעדים האסטרטגיים שלכם, טווחי הזמן הנחוצים להשגת KPIs, תקציבי שיווק ומצב הנכסי הקיימים.

מה זה Lead Generation

כשאנחנו מדברים על Lead Generation אנחנו מדברים למעשה על יצירת לידים. יכול מאוד להיות שחלק מכם עושים כבר קידום ממומן בפלטפורמות אחרות ומכירים שיש קמפיינים שכל יעודם הוא ליצר לידים, כלומר Lead Generation. בעולמות קידום ה-B2B, פעמים רבות קוראים לזה גם SDR, Outreach ועוד שמות שאולי יצא לכם לשמוע במהלך הדרך. המשמעות של כולם זהה: יצירת קשר עם לקוחות פוטנציאליים והמרה שלהם ל-Lead.

צורת ההמרה תהיה שונה עבור כל חברה ויכולה להיות תיאום פגישת דמו, השארת טלפון או מייל להמשך התקשרות, הגעה לאירוע דיגיטלי (או פרונטלי) ועוד. לרוב, אנחנו נדבר על תיאום פגישה או השארת פרטים לטובת תיאום הפגישה מחוץ ללינקדאין (טלפון ו\או מייל).

איך Sales Navigator עוזרת לנו ב-Lead Generation?

השאלה שלשמה התכנסנו כאן 😊

אז ככה – כלי ה-Sales Navigator של לינקדאין נבנה ונועד כדי ליצר לידים אורגנים ומכירות בפלטפורמה. כחלק מכך, הכלי מאפשר לנו לטרגט בצורה מאוד מדויקת את קהל היעד שלנו, להגיע לפרופילים אישיים של מקבלי החלטות בהקשר לשירות או המוצר אותו אנו מעוניינים למכור, וכמובן, ליצור איתם קשר ולעודד מעורבות בצורה נוחה וייעודית.

כדי להמחיש בצורה ברורה, בואו ניקח מקרה דוגמא ונבחן אותו יחד בתוך ה-Sales Navigator.
נניח ואנו חברה אשר מוכרת שירותי אבטחה לענן. מקבלי ההחלטות שרוכשים את המוצר במקרה שלנו יכולים להיות אחד מהשניים:

  1. מנהלי רכש
  2. CIO

החברה שלנו פועלת חזק בישראל ועכשיו רוצה להרחיב את הפעילות שלה בקרב חברות טכנולוגיות (בעיקר שמתעסקות ב-software) בארה"ב. החברות צריכות להיות בינוניות (עד 200 עובדים אך לא חברות קטנות מידי).

כעת כשיש לנו את הפרופיל המדויק של מי שאנחנו רוצים לטרגט ולהגיע אליו, אפשר לפנות ל-Sales Navigator ולבצע את הפילטור בצורה הבאה:

פילטור חברות לעומת פילטור פרופילים אישיים

הפרטים הטכניים על Sales Navigator  שכדאי להכיר

כלי ה-Sales Navigator זמין אך ורק לפרופילים אישיים ולכן הקידום באמצעותו לא יכול להתבצע כיישות (חברה), אלא כאדם פרטי שפונה מטעם החברה. עלות השימוש ב-Sales Navigator היא חודשית כאשר התשלום הינו $99 לחודש לפרופיל. לרוב לינקדאין מאפשרת חודש ראשון חינם כהתנסות במערכת, ובנוסף, לאלו הרוכשים את המנוי השנתי, לרוב קיימת הנחה משמעותית.

איך מקימים לעצמנו פרופיל Sales Navigator?
בסרגל העליון לוחצים על כפתור ה-For Business, ואז בוחרים באפשרות Sell with LinkedIn:

במידה וכבר יש ברשותכם Sales Navigator, או שעכשיו פתחתם אחד 😊, תזכרו שהוא נמצא כמערכת נפרדת מלינקדאין, לכן כדי לעבוד איתו תצטרכו לפתוח אותו דרך הפרופיל שלכם. כשאתם מחוברים לפרופיל שלכם בלינקדאין, תוכלו לראות בצד ימין למעלה את כפתור ה-Sales Nav (מסומן בצהוב בצילום מסך למטה). במידה ותרצו להשתמש בטלפון, יש להוריד אפליקצייה ייעודית בנוסף לאפליקציית הלינקדאין.

האם רכישה של Sales Navigator  הופכת את הפרופיל שלי לפרימיום?

התשובה היא כן. ברגע שרכשתם אחד מהכלים של לינקדאין ובתוכם גם Sales Navigator, החשבון האישי שלכם אוטומטית הופך לחשבון פרימיום עם כל היתרון וההטבות הנלוות לכך.

חשוב לדעת, שיש כלים "מתנגשים" בלינקדאין ולכן במידה ויש לפרופיל שלכם כבר פרימיום ו\או LinkedIn Recruiter  למשל, לא תוכלו לרכוש Sales Navigator  ותצטרכו להחליט איזה מבין תוכנות הפרימיום של לינקדאין תרצו שיהיו ברשותכם כרגע.

זה ממש קצה המזלג בכל מה שקשור ליכולת של Sales Navigator ולינקדאין להוות נכס משמעותי ביצירת לידים ושיווק עבור החברה שלכם. מעבר לצד הטכני, חשוב להכיר אסטרטגיות טרגוט שונות שעוזרות לנו להגיע לקהל היעד הנכון וכמובן לבצע a/b testing איכותי ומדוד של התוכן והדרך בה אנו פונים לקהל היעד ומבצעים איתו אינטראקציה בפלטפורמה.


במידה ועדיין לא הכרנו, נעים מאוד, אני נגה פינק 🙂

אשת שיווק ותיקה, מומחית לינקדאין וקידום B2B, עם סקרנות בלתי נגמרת לעולם השיווק והעסקים. אני מלווה חברות וסטרטאפים בשיווק והקמת הצוותים השיווקיים שלהן ומשמשת כ-CMO במיקור חוץ לחברות שאין להן מחלקת שיווק בכלל או שיש להן פונקציה אחת יחידה שכמו שאני נוהגת להגיד 'קיבלה את תיק השיווק', אך לא בהכרח הוכשרה להוביל שיווק בחברה ולבנות אותו לעיתים מאפס. זה בדיוק המקום שאני נכנסת לתמונה.

החברה שלכם צריכה סיוע בעולמות השיווק? מוזמנים לתאם לנו שיחת היכרות >>

הפוסט Lead Generation אורגני באמצעות כלי ה-Sales Navigator של לינקדאין הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
https://thinkfink.co.il/lead-generation-%d7%90%d7%95%d7%a8%d7%92%d7%a0%d7%99-%d7%91%d7%90%d7%9e%d7%a6%d7%a2%d7%95%d7%aa-%d7%9b%d7%9c%d7%99-%d7%94-sales-navigator-%d7%a9%d7%9c-%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%a7%d7%93%d7%90%d7%99%d7%9f/feed/ 0
פודקאסט: למה עסקים מפחדים משיווק? https://thinkfink.co.il/%d7%a4%d7%95%d7%93%d7%a7%d7%90%d7%a1%d7%98-%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a4%d7%97%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a9%d7%99%d7%95%d7%95%d7%a7/ https://thinkfink.co.il/%d7%a4%d7%95%d7%93%d7%a7%d7%90%d7%a1%d7%98-%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a4%d7%97%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a9%d7%99%d7%95%d7%95%d7%a7/#respond Sat, 23 Dec 2023 10:50:22 +0000 https://thinkfink.co.il/?p=5536 מתארחת בפודקאסט "ביזנס & פלז'ר" עם רותם ורביד, מייסדות "אני על זה", לשיחה מרתקת על למה עסקים בכלל מפחדים כל כך משיווק?

הפוסט פודקאסט: למה עסקים מפחדים משיווק? הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
נגה פינק מתארחת בפודקאסט "ביזנס & פלז'ר" עם רותם ורביד, מייסדות "אני על זה", לשיחה מרתקת על למה עסקים בכלל מפחדים כל כך משיווק? מה אפשר לעשות בנידון? והרבה insights שעלו לנו במהלך השיחה.

הפוסט פודקאסט: למה עסקים מפחדים משיווק? הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
https://thinkfink.co.il/%d7%a4%d7%95%d7%93%d7%a7%d7%90%d7%a1%d7%98-%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a4%d7%97%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a9%d7%99%d7%95%d7%95%d7%a7/feed/ 0
ראיון: איך להפוך את לינקדאין לנכס מניב https://thinkfink.co.il/%d7%a8%d7%90%d7%99%d7%95%d7%9f-%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%94%d7%a4%d7%95%d7%9a-%d7%90%d7%aa-%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%a7%d7%93%d7%90%d7%99%d7%9f-%d7%9c%d7%a0%d7%9b%d7%a1-%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%91/ https://thinkfink.co.il/%d7%a8%d7%90%d7%99%d7%95%d7%9f-%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%94%d7%a4%d7%95%d7%9a-%d7%90%d7%aa-%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%a7%d7%93%d7%90%d7%99%d7%9f-%d7%9c%d7%a0%d7%9b%d7%a1-%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%91/#respond Wed, 30 Aug 2023 19:29:51 +0000 https://thinkfink.co.il/?p=5178 ראיון בתוכנית הבוקר של הרדיו החברתי הראשון "כלכלי מנטלי". יחד עם נחמה אידו, שטפנו אור על איך להפוך את לינקדאין לנכס מניב עבור החברה שלנו

הפוסט ראיון: איך להפוך את לינקדאין לנכס מניב הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
זרקור לפלטפורמה העסקית המובילה בעולם: לינקדאין. התארחתי בפעם השנייה בתוכנית הבוקר "כלכלי מנטלי" של נחמה אידו, כדי לשטוף אור על איך הופכים את לינקדאין לנכס מניב עבור החברה שלנו?

הפוסט ראיון: איך להפוך את לינקדאין לנכס מניב הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
https://thinkfink.co.il/%d7%a8%d7%90%d7%99%d7%95%d7%9f-%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%94%d7%a4%d7%95%d7%9a-%d7%90%d7%aa-%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%a7%d7%93%d7%90%d7%99%d7%9f-%d7%9c%d7%a0%d7%9b%d7%a1-%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%91/feed/ 0
איך רותמים את הדיגיטל לשגשוג החברה שלנו? https://thinkfink.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%a8%d7%95%d7%aa%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%93%d7%99%d7%92%d7%99%d7%98%d7%9c-%d7%9c%d7%a9%d7%92%d7%a9%d7%95%d7%92-%d7%94%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%a0/ https://thinkfink.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%a8%d7%95%d7%aa%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%93%d7%99%d7%92%d7%99%d7%98%d7%9c-%d7%9c%d7%a9%d7%92%d7%a9%d7%95%d7%92-%d7%94%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%a0/#respond Sat, 02 Apr 2022 10:00:32 +0000 https://thinkfink.co.il/?p=4140 נגה פינק בתוכנית הבוקר של אמיר צוקר "מתנהלים בחוכמה", ברדיו החברתי הראשון. ההשפעה לטווח הארוך של הפעולות שלנו בדיגיטל איך עושים הדים בדיגיטל? הפחדים שרוב בעלי העסקים חווים לפני עלייה לאוויר בדגיטל

הפוסט איך רותמים את הדיגיטל לשגשוג החברה שלנו? הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
נגה פינק בתוכנית הבוקר של אמיר צוקר "מתנהלים בחוכמה", ברדיו החברתי הראשון.

  • ההשפעה לטווח הארוך של הפעולות שלנו בדיגיטל
  • איך עושים הדים בדיגיטל?
  • הפחדים שרוב בעלי העסקים חווים לפני עלייה לאוויר בדגיטל

הפוסט איך רותמים את הדיגיטל לשגשוג החברה שלנו? הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
https://thinkfink.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%a8%d7%95%d7%aa%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%93%d7%99%d7%92%d7%99%d7%98%d7%9c-%d7%9c%d7%a9%d7%92%d7%a9%d7%95%d7%92-%d7%94%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%a0/feed/ 0
הכירו את הכלי השיווקי העוצמתי והחינמי שקיים בכל חברה במשק https://thinkfink.co.il/%d7%94%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%9b%d7%9c%d7%99-%d7%94%d7%a9%d7%99%d7%95%d7%95%d7%a7%d7%99-%d7%94%d7%a2%d7%95%d7%a6%d7%9e%d7%aa%d7%99-%d7%95%d7%94%d7%97%d7%99%d7%a0%d7%9e%d7%99/ https://thinkfink.co.il/%d7%94%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%9b%d7%9c%d7%99-%d7%94%d7%a9%d7%99%d7%95%d7%95%d7%a7%d7%99-%d7%94%d7%a2%d7%95%d7%a6%d7%9e%d7%aa%d7%99-%d7%95%d7%94%d7%97%d7%99%d7%a0%d7%9e%d7%99/#respond Tue, 15 Feb 2022 15:53:30 +0000 https://thinkfink.co.il/?p=4116 עלויות השיווק כיום בחברות וארגונים במשק הן אדירות, אך רבות מהחברות שוכחות (או לא יודעות) להשתמש בכלי השיווק העוצמתי והחינמי אשר קיים כבר ברשותן – העובדים עצמם!  השיח על 'מיתוג מעסיק' ושיווק של החברה כמקום שווה וכדאי להון אנושי איכותי לבוא ולעבוד בו – צבר תאוצה בשנים האחרונות. לעומת זאת, השיח על 'מיתוג העובד' בחברות […]

הפוסט הכירו את הכלי השיווקי העוצמתי והחינמי שקיים בכל חברה במשק הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
עלויות השיווק כיום בחברות וארגונים במשק הן אדירות, אך רבות מהחברות שוכחות (או לא יודעות) להשתמש בכלי השיווק העוצמתי והחינמי אשר קיים כבר ברשותן – העובדים עצמם! 

השיח על 'מיתוג מעסיק' ושיווק של החברה כמקום שווה וכדאי להון אנושי איכותי לבוא ולעבוד בו – צבר תאוצה בשנים האחרונות. לעומת זאת, השיח על 'מיתוג העובד' בחברות נשאר מאוד דליל עד לא מוכר.  

ספר לי מי העובדים שלך ואספר לך מי אתה

החברות המובילות במשק נמדדות מזוויות רבות כאשר אחת מהן היא כמובן – ההון האנושי המצוי בחברה. המשפט המוכר 'אמור לי מי החברים שלך ואומר לך מי אתה' תופס מקום חשוב גם בחברות. מי העובדים שלך? מי האנשים שמניעים את המוצר של החברה? המוחות שבסופו של יום גורמים למוצר \ שירות לצמוח או להיגנז ע"י השוק. העובדים של החברה מעידים על היכולות שלה לא פחות אם לא יותר מכל מדד אחר. 

ההון הכספי כמובן יאפשר להשיג את מיטב המוחות, אך בשוק הרווי של היום, אנשים מחפשים מקום עבודה לא רק על פי מדדי השכר אלא גם על פי מדדי הערך, הטכנולוגיה וכמובן ההון האנושי איתו יעבדו בחברה. לכן, המקום בו יבחרו לעבוד האנשים המובילים במשק  – הוא המקום שכדאי להסתכל ולעקוב אחריו. 

WIN WIN

הכל טוב ויפה, אבל למה שהעובד שלכם ישקיע מזמנו בשיווק החברה?  אם קודם לכן דיברנו על מה העובדים מעידים על מקום העבודה, ככה גם מקום העבודה מעיד על העובדים – It work both ways. עובדים היום מסתכלים על מקום העבודה הנוכחי שלהם לא רק ככלי הכנסה, אלא כמקום למינוף וצמיחה של הקריירה שלהם. ככל שהם יתפתחו יותר מקצועית במקום הנוכחי, במשרה הבאה הם יוכלו לעשות קפיצה גדולה יותר. בנוסף, ככל שמקום העבודה הנוכחי של העובד ימותג כאיכותי, נחשק ומוכר יותר במשק, ככה גם הרזומה של אותו עובד יקבל מעמד גבוה יותר בפני מעסיקים עתידיים.  כאן נכנסת המוטיבציה של העובד לעזור לחברה לשגשג לא רק בשורת הרווח אלא גם בשורת המיתוג.

היום כולם הם מותגים בפני עצמם

מוטיבציה נוספת המדברנת עובדים לקחת חלק פעיל בשיווק החברה היא המיצוב שלהם כאוטוריטת ידע בתחומם. מה הכוונה? ככל שהם יהיו נוכחים יותר במדיות השונות ויפרסמו תכנים מקצועיים בתחום ההתמחות שלהם, ככה הם ימוצבו כמביני עניין, כמקור צבירת ידע בתחום ספציפי ובקיצור – כמומחים. למי זה טוב? גם לעובד כמובן – שמפתח את הקריירה שלו ורוצה להתקדם בה וגם למעסיק כמובן – שרוצה כאמור שמיטב המוחות והמומחים יעבדו אצלו. כשעושים את זה נכון התוצאה היא כפולה –  מיתוג של העובדים כמומחים וכמובן מיתוג של החברה כמקום מוביל במשק מבחינת ההון האנושי שבה.

איך עוזרים בפועל לעובדים לשווק את החברה? 

חברות אשר רוצות לקחת באופן אקטיבי את הכלי השיווק העוצמתי הזה שנקרא – העובד, יכולות לעשות זאת עם השקעה מינימלית מינימלית של תקציב ואנרגיה:

  1. הכשרה כתיבה בדיגיטל – לא כולם נולדו לכתוב ולפרסם במדיות השונות, אבל – כתיבה שיווקית ומקצועית היא לחלוטין שריר שאפשר ללמוד להפעיל ולשפר.  
  2. יצירת מרחב לקידום – לרוב החברות קיים בלוג מקצועי באתר החברה, הבעיה היא, שרובם מעלים תוכן שנכתב ע"י כותבי תוכן מקצועיים ללא איזכור של הכותב אלא מטעם החברה כיישות. באמצעות פתיחת הפלטפורמה הזו למאמרים מקצועיים של עובדי החברה אפשר למקסם את המיתוג ולהגדיל את מעורבות קהל היעד. 
  3. עידוד לכתיבה בפלטפורמות קיימות ומוכרות – דירבון של העובדים לפרסם ולהיות פעילים בפלטפורמות עסקיות כמו לינקדאין, מדיום ועוד היא בהחלט נכס משמעותי נוסף. פלטפורמות אלו כבר ממותגות כמקום דיגיטלי מקצועי ומושכות אליהן בעלי עסקים, משקיעים ועובדים. פרסום שותף של תכנים איכותיים מספק כלי שיווקי בולט, לכן כאשר גם העובדים עצמם פעילים השיווק מקבל רוח גבית נוספת ומקבל כמובן חשיפה נוספת. 

לסיכום, העובדים שלכם הם נכס שיווקי משמעותי שבפעמים רבות מייצר מינוף והגדלת רווחים בצורה משמעותית לחברות בהן העובדים מקבלים במה ומקום להבליט את עצמם כאוטוריטת ידע בתחומם.

הפוסט הכירו את הכלי השיווקי העוצמתי והחינמי שקיים בכל חברה במשק הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
https://thinkfink.co.il/%d7%94%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%9b%d7%9c%d7%99-%d7%94%d7%a9%d7%99%d7%95%d7%95%d7%a7%d7%99-%d7%94%d7%a2%d7%95%d7%a6%d7%9e%d7%aa%d7%99-%d7%95%d7%94%d7%97%d7%99%d7%a0%d7%9e%d7%99/feed/ 0
"מה זה בכלל דיגיטל?" נגה פינק מתארחת ברדיו החברתי הראשון https://thinkfink.co.il/%d7%a0%d7%92%d7%94-%d7%a4%d7%99%d7%a0%d7%a7/ https://thinkfink.co.il/%d7%a0%d7%92%d7%94-%d7%a4%d7%99%d7%a0%d7%a7/#respond Thu, 27 Jan 2022 08:15:12 +0000 https://thinkfink.co.il/?p=4110 נגה פינק, מייסדת Think Fink בתוכנית הבוקר הכלכלית של נחמה אידו ברדיו החברתי הראשון. מה זה בכלל דיגיטל? איך בוחרים פלטפורמות שיווק נכונות לקידום? מה זה שפה טקסטואלית? איך בוחרים איש\ת שיווק?

הפוסט "מה זה בכלל דיגיטל?" נגה פינק מתארחת ברדיו החברתי הראשון הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
נגה פינק, מייסדת Think Fink בתוכנית הבוקר הכלכלית של נחמה אידו ברדיו החברתי הראשון.

  • מה זה בכלל דיגיטל?
  • איך בוחרים פלטפורמות שיווק נכונות לקידום?
  • מה זה שפה טקסטואלית?
  • איך בוחרים איש\ת שיווק?

הפוסט "מה זה בכלל דיגיטל?" נגה פינק מתארחת ברדיו החברתי הראשון הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
https://thinkfink.co.il/%d7%a0%d7%92%d7%94-%d7%a4%d7%99%d7%a0%d7%a7/feed/ 0
כמה זה עולה לי? איך מעריכים תקציב עלויות מדיה https://thinkfink.co.il/%d7%a2%d7%9c%d7%95%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%94/ https://thinkfink.co.il/%d7%a2%d7%9c%d7%95%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%94/#respond Wed, 26 Jan 2022 14:19:10 +0000 https://thinkfink.co.il/?p=4098 אחד האתגרים המרכזיים בשיווק דיגיטלי הוא הערכת תקציב עלויות המדיה. כמה תקציב אנחנו צריכים כדי להגיע ליעדים המקסימאליים שלנו? איך כדאי לנו לחלק את התקציב על פני הפלטפורמות השונות? ומה אפשר לצפות להשיג מכל שקל ושקל שלנו בקמפיינים הממומנים?  בסופו של יום, כמנהלי שיווק או CEOs, אנחנו מחויבים לעשות החלטות שקולות מבוססות דאטה ולנהל את […]

הפוסט כמה זה עולה לי? איך מעריכים תקציב עלויות מדיה הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
אחד האתגרים המרכזיים בשיווק דיגיטלי הוא הערכת תקציב עלויות המדיה. כמה תקציב אנחנו צריכים כדי להגיע ליעדים המקסימאליים שלנו? איך כדאי לנו לחלק את התקציב על פני הפלטפורמות השונות? ומה אפשר לצפות להשיג מכל שקל ושקל שלנו בקמפיינים הממומנים? 

בסופו של יום, כמנהלי שיווק או CEOs, אנחנו מחויבים לעשות החלטות שקולות מבוססות דאטה ולנהל את תקציב החברה ובתוכו כמובן תקציב השיווק ועלויות המדיה – בצורה שקולה.

יותר מזה – אנחנו נרצה להראות איך הגענו להחלטות ולהשקעת התקציב שלנו כדי שנוכל לשחזר מהלכים מוצלחים ולגנוז מהלכים שלא הוכיחו את עצמם.

כחלק מהמחקר השיווקי שאנו ב-Think Fink עושים ללקוחותינו, אנחנו משתמשים במספר שיטות וכלים רשתיים המסייעים לנו בהערכה של עלויות ויעדים בהתאם לתקציב עלויות המדיה של הלקוח.

בדיקת עלויות מדיה של מתחרים

אחת הדרכים לברר ולהתחיל לאסוף מידע על עלויות המדיה שלנו מתחיל כמובן אצל המתחרים שלנו. באמצעות כלי מחקר רשתיים אפשר לבדוק אצל אלו שכבר עשו את זה, כמה זה עולה להם! 

באמצעות Semrush למשל, אפשר לבדוק מה ה-CPC (עלות לקליק), אצל המתחרים שלנו. 

ברגע שיש לנו את המידע הזה, אנחנו יכולים לבצע הערכות לכמה קליקים נגיע בתקציב X. 

אם למשל למתחרה שלי עולה 4.5 ש"ח לקליק, ואני אשקיע 8,000 ש"ח עלויות מדיה, אני אקבל על פי החישוב 1,777 קליקים. 

אותם יוזרים שמקליקים על המודעה שלי מנותבים לאחד מדפי האתר שלי. אנחנו יודעים היום שאחוז מסוים (בין 10-20 אחוז, תלוי במהירות האתר) לא מחכים לטעינת הדף ונוטשים לפני כן. חלקם נוטשים כי הם לחצו בטעות (זה כבר למאמר נפרד בפני עצמו), וחלקם ינטשו כי זמן הטעינה של האתר ארוך מידי והיוזרים של 2022 לא סלחנים להמתנה, גם אם היא באורך של 5 שניות בלבד. 

באתרים ללא בעיות חמורות של טעינת אתר, יש אחוז נטישה של בין 10-20 אחוז בין היוזרים שהקליקו ובין היוזרים שהמתינו לטעינת האתר

לטובת המאמר בואו נצא מנקודת הנחה שהאתר שלנו מהיר ועובד מצוין, וינטשו רק 10%, כך הגענו ל-1,600 יוזרים שהגיעו אלינו לאתר. נפלא!

מתוך היוזרים האלו, אחוז מסוים יגיע אל האתר אף ינטוש אותו מהר מאוד, לכן, חשוב מאוד להבין כמה זמן הם ביקרו באתר, בכמה עמודים הם ביקרו, מה אחוז הנטישה שלהם ובגדול – כמה הקהל הזה איכותי והיה 'שווה' את עלויות המדיה שהשקענו בו.

גם כאן אנחנו יכולים לפנות לכלי רשת בשם SimilarWeb אשר עוזר להבין ולנטר את איכות הטראפיק באתרים. נוכל לנתח את הטראפיק של המתחרים שלנו כדי לקבל אומדן אבל, וזה אבל מאוד מאוד גדול – הבדיקה הזו תהיה נכונה ספציפית לנכס של המתחרה. מכוון והמדדים האלו תלויים מאוד באיכות האתר (חווית משתמש, מסרים שיווקים, נגישות, עיצוב ועוד) הם משתנים מאוד מאתר לאתר ונרצה למדוד את עצמנו לאורך הפעילות השיווקית ולבדוק האם האתר דורש שינויים. מה שכן נוכל ללמוד מניתוח הטראפיק של המתחרים הוא כמובן את ה-Benchmark של הטראפיק. נוכל כמובן לקחת מספר מתחרים, לנתח את הטראפיק שלהם וככה לייצר לנו ממוצע של התנהגות יוזרים אשר רלוונטית לנישת פעילות זו (למשל לשירותי IT או לכל מוצר או שירות אחר בו העסק שלנו מתעסק). 

בדיקת עלויות מדיה על פי הערכות מילים של Google Ads

כלי נוסף שקיים, רלוונטי רק לקידום ברשת החיפוש של Google. קידום מילות מפתח שרלוונטיות לעסק שלנו ולשירות שלנו הוא אחד הכלים המובילים בתחום השיווק המומן נכון להיום. לקוח הקצה, למעשה כבר נמצא בתשומת לב גבוהה ומעונין לצרוך מידע ואופציות על בעיה כלשהי שהוא חווה. כאן אנחנו נכנסים לסיפור – עם הפתרון לבעיה שלו! כדי להעריך כמה יעלה לנו לקדם ברשת החיפוש של גוגל, נוכל לבצע מחקר מילות מפתח מקדים, להזין אותו לתוך ה-Keyword Planner שנמצא בתוך הממשק של Google Ads, וכך נוכל לקבל הערכה של כמה יעלה לנו קליק על כל אחת מן מילות החיפוש שנזין, ויותר מזה – גם מה כמות החיפושים החודשית שצפויה לכל מילת חיפוש. 

לאחר שנבחר את מילות החיפוש שהזנו נוכל להכניס אותן לתוך תוכנית אשר תספק לנו תחזית באיזה תקציב נגיע לאילו תוצאות: 

אנחנו יכולים לראות בצילום המסך הבא כי ההערכה למילות המפתח אשר הוזנו ל-Keyword Planner של Google Ads נתנו חיזוי שעבור 36,000 ש"ח נגיע ל-29,000 קליקים בעלות מקסימית לקליק של 20 ש"ח לקליק.

מידע רשתי על Benchmarks

קיימות חברות וסוכניות אשר פועלות לאיסוף מידע על Benchamrks בהסתמך על קהל הלקוחות שלהם. בחיפוש ברשת נוכל למצוא אתרים רבים אשר חושפים את ה-Benchmarks מתוך סיכום הפעילות השיווקית של הלקוחות שלהם. 

כשאנחנו בודקים את המידע הזה ברשת חשוב לשים לב מי המפרסם, יש המון מידע שקרי ולכן חשוב שזה יהיה מידע שפירסמה סוכנות שיווק אמיתית או אתר שהעיסוק העיקרי שלו הוא ניבוי תחזיות מסוג זה, כמו למשל WordStream שהתחילה כסוכנות שיווק והמשיכה כמפתחת מוצרי רשת שעוזרים לפעילות הדיגיטלית של חברות. 

אתר נוסף שמעלה Benchmarks באופן קבוע הוא Instapage. במאמר הבא למשל, הם פירטו את ה-Benchmarks של תעשיות שונות בקידום ב-Google Ads. אפשר למצוא את אותם הנתונים גם על קידום בפייסבוק, באינסטגרם, בלינקדאין וכו'. משל, במחקר שהם פירסמו, ניתן לראות את ה-CPC הממוצע על פני תעשיות שונות. ככה אפשר לאתר את התעשייה בה אנו נמצאים ולראות מה ה-CPC הממוצע לנו. 

אתר חשוב אחרון שנמליץ עליו הוא Adespresso שגם הם בדומה לשתי ההמלצות הקודמות, מביאים באופן תדיר הערכות Benchmark עדכנויות ורלוונטיות לתעשיות שונות. 

התמונה השלמה בהערכת תקציב השיווק

כל הכלים שצוינו כאן עוזרים לנו כמובן להעריך את עלויות מדיה המושלמות לפלטפורמות עצמן, אך חשוב לזכור כי יש גם משמעות רבה לשיווק האורגני שלנו. לכן, כשנרצה באמת להעריך הגעה ליעדים, נצטרך לבחון יחד את התוצאות שיביאו עלויות המדיה, יחד עם הפעילות האורגנית שנעשה. כל אלו יחד  –  יצרו לנו הבנה רחבה ומדויקת יותר של חלוקת תקציב השיווק שלנו בדגש על הגעה ליעדים הרצויים.

הפוסט כמה זה עולה לי? איך מעריכים תקציב עלויות מדיה הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
https://thinkfink.co.il/%d7%a2%d7%9c%d7%95%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%94/feed/ 0
מתכננים לבנות אתר תדמית? כמה דברים שחשוב שתבדקו https://thinkfink.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%a0%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%91%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%aa%d7%a8-%d7%aa%d7%93%d7%9e%d7%99%d7%aa-%d7%9b%d7%9e%d7%94-%d7%93%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%97%d7%a9%d7%95/ https://thinkfink.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%a0%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%91%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%aa%d7%a8-%d7%aa%d7%93%d7%9e%d7%99%d7%aa-%d7%9b%d7%9e%d7%94-%d7%93%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%97%d7%a9%d7%95/#respond Wed, 01 Sep 2021 22:41:00 +0000 https://thinkfink.co.il/?p=3261 כשבנינו את האתר שלנו הבנו פתאום מה זה להיות בצד הלקוח – לרצות שהכל יהיה מושלם, שהאתר ישקף אותנו ב-100% וכמובן שהפונקציונאליות שלו תהיה מושלמת ותספק חווית לקוח אינטואיטיבית ונוחה. תוך כדי הבנו שמי שלא מגיע עם הידע הטכני, השיווקי וכמובן עם הניסיון שלנו, מרגיש ככל הנראה סערת רגשות גדולה יותר ממה שאנחנו הרגשנו, כי […]

הפוסט מתכננים לבנות אתר תדמית? כמה דברים שחשוב שתבדקו הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
כשבנינו את האתר שלנו הבנו פתאום מה זה להיות בצד הלקוח – לרצות שהכל יהיה מושלם, שהאתר ישקף אותנו ב-100% וכמובן שהפונקציונאליות שלו תהיה מושלמת ותספק חווית לקוח אינטואיטיבית ונוחה. תוך כדי הבנו שמי שלא מגיע עם הידע הטכני, השיווקי וכמובן עם הניסיון שלנו, מרגיש ככל הנראה סערת רגשות גדולה יותר ממה שאנחנו הרגשנו, כי יחד עם ההתלבטויות 'הרגילות' מגיע גם החשש מחוסר הידע והניסיון. 
בכתבה הבאה נסקור יחד כמה שלבים המתרחשים בכל תהליך בנייה של אתר תדמית בפלטפורמת וורדפרס. יחד נבין מה כולל כל שלב ומה חשוב לבדוק ולוודא לגביו. מוכנים?

למה לבנות אתר דווקא בוורדפרס? 

קיימות היום מספר אפשרויות לבניית אתרי תדמית, אנחנו בטוחים שכבר יצא לכם לשמוע על כמה ולהתלבט. אנחנו בונים אך ורק על גבי פלטפורמת WordPress, פלטפורמת קוד פתוח אשר פתוחה לשימוש החל מ-2003. מכוון והפלטפורמה כל כך פופולרית בעולם (42% מהאתרים בעולם בנויים בוורדפרס), יש סביבה פיתוח מאסיבי של תוספים, תוכנות צד שלישי ואינטגרציות המאפשרות לנו ליצוק ולפתח את המערכת איך שאנחנו רוצים. בנוסף היא מאוד קלה ונוחה לשימוש שוטף מצד אנשים שאין להם רקע וידע טכנולוגי או תיכנותי, כך שלאחר שמפתח בנה עבורכם את האתר, תוכלו לקבל הדרכה קצרה ולתפעל את האתר כמעט לבדכם. 

איפה מאחסנים את האתר?

כדי לבנות ולהפעיל את האתר שלנו, אחד השלבים הוא בחירה וחיבור לשרת המאחסן. השרת הוא למעשה מחשב אשר מריץ את התוכנה והקוד של האתר שלנו ומאפשר ליוזרים לגשת אליו. היום תוכלו למצוא חברות רבות אשר מספקות שרתים לאחסון אתרי וורדפרס. הכל מתבצע בצורה דיגיטלית, אתם רוכשים מנוי עם יכולת אחסון בהתאם לצרכים שלכם, ומקבלים גישה לשרת אחסון. 

אחת החברות הישראליות המובילות באחסון אתרי וורדפרס היא Upress אשר מעבר לאחסון האתר מספקת שירות לקוחות וממשק ניהול מהמתקדמים והנוחים לשימוש בארץ (ולא נגזים אם נגיד שגם בעולם). 

כשבוחרים אחסון חשוב לבדוק את הפרטים הבאים: 

  1. איפה השרת נמצא – כאמור השרת הוא בסופו של יום מחשב, לכן חשוב לבדוק שהאתר שלנו יאוחסן במדינה ממנה מגיעים מירב הגולשים או במדינה קרובה. הקרבה שלנו לשרת מאפשרת גלישה מהירה יותר. כאשר השרת יושב במדינה רחוקה אנחנו עלולים לחוות קשיים בגלישה באתר ובכך לאבד גולשים ולפגוע בתדמית המותג. במידה ואתם פונים ללקוחות במספר מדינות, יש אפשרות ליצור אזור CDN אשר מאפשר למערכת לזהות בצורה אוטומטית מאיפה מגיע הגולש ולטעון את האתר על גבי השרת הכי קרוב אליו. 
  2. שטח אחסון – חשוב לוודא ששטח האחסון מאפשר לכל משאבי האתר להם אנו זקוקים להתקיים. לאתר תדמית סטנדרטי יספיקו לרוב עד 1GB. 
  3. תעבורה חודשית – על פי כמות הגולשים היומית והחודשית שלנו נוכל להעריך מהו גודל התעבורה החודשית הדרושה לנו. חשוב מאוד, במידה ואנו מבצעים קמפיינים ממומנים או קידום מכל סוג שהוא אשר יביא בבת אחת כמות גולשים גדולה לאתר, לוודא שאכן שטח התעבורה מספיק גדול כדי לאפשר גלישה לכולם.
כשאתם בוחרים חבילת אחסון, הסתכלו על שטח האחסון והתעבורה החודשית, וודאו כי הם תואמים את הצרכים של האתר שלכם. העלויות וחבילות האחסון השונות בתמונה הזו שייכות ל-Upress והן נכונות לרגע פרסום הכתבה ועלולות להשתנות בהתאם להחלטת החברה.

בחירת תבנית עיצוב

למעשה, גם אם אנחנו בונים את העיצוב שלנו מאפס על גבי וורדפרס, המערכת עדיין 'מחייבת' אותנו לבחור תבנית עיצוב (ערכת נושא) אשר עליה נעבוד. בתחילת דרכה של וורדפרס, תבניות העיצוב היו אחת מהיתרונות הבולטים של המערכת, אשר איפשרו לאנשים שאינם מתכנתים להקים אתר מעוצב בקלות. היום, עם פיתוחים חדשים כמו Elementor, השימוש בתבניות הקיימות פחת משמעותית ורוב הצרכנים של וורדפרס בונים אתרים בעיצוב אישי וללא שימוש בתבנית עם עיצוב קיים. 

מכוון ואנחנו בונים ללקוחותינו רק אתרים בעיצוב אישי אנו משתמשים בתבנית Hello של Elementor. זוהי תבנית אשר משמשת כקאנבס חלק לבניית העיצוב הייחודי שלנו על גביו. בנוסף, אנחנו תמיד מטמיעים תבנית בת (Child Theme) של אלמנטור. התבניות מתעדכנות כל כמה זמן ולמעשה התקנה של תבנית בת מבטיחה שהעיצוב וקטעי הקוד שנבנה על גבי האתר לא ימחקו או יפגעו בעת עדכון התבנית.

וודאו כי התבנית הרלוונטית עבורכם מוטמעת ומופעלת. אנו גם ממליצים למחוק תבניות שאין בהן שימוש בכדי לייצר סדר בממשק הניהול של האתר. כמו כן, מומלץ להטמיע תבנית בת עבור התבנית אותה בחרתם בכדי למנוע סכנה של 'דריסת קוד' בעת עדכון תבנית העיצוב שבחרתם.

מה זה אלמנטור (Elementor)?

אלמנטור הוא כלי לעיצוב האתר בצורה אוטונומית ואישית. הוא כלי אשר מתלבש על גבי אתר הוורדפרס שלנו ומאפשר לנו יצירתיות ותנועה חופשית באתר בכל הנוגע לעיצוב שלנו. מעבר לפיצ'רים המעולים שאלמנטור מציע, הוא כלי שנמצא בפיתוח תמידי ולא משעמם איתו לרגע 🙂 החברה אשר בנתה את אלמנטור דואגת לעדכן בו פיצ'רים חמים בהתאם לצרכי השוק. לאלמנטור יש גרסה חינמית וגרסת PRO אשר ההבדל ביניהן הוא הפיצ'רים אשר פתוחים לשימוש בכל אחת מן החבילות. 

תוספים (Plugins)

היום קיימים מעל 50,000 תוספים לוורדפרס! התוספים מגוונים ונוגעים בתחומים שונים של האתר – חלקם מאפשרים לנו להוסיף פונקציונאליות הדרושה לאתר (כמו אתר חנות, הטמעה של סליקה ועוד), חלקם עוזרים ומייעלים עבורנו את תהליכי השיווק ואיסוף מידע והרשימה יכולה להמשיך עוד ועוד. 

SEO

גם אם אתם לא מתכננים לקדם את האתר בצורה אורגנית אצל איש מקצוע, יש מספר צעדים בסיסיים בבניית האתר אשר חייבים לעשות כדי לתמוך ולאפשר לאתר להיות מדורג ומקוטלג נכון באלגוריתם של Google. 

  1. תגיות HTML – כל האתרים בעולם בנויים בשפת HTML אשר מאפשרת את התצוגה והמבנה ברמת הויזואלית. כחלק מבניית תשתית ה-SEO בצורה נכונה, צריך לוודא שלכל עמוד קיימת רק כותרת ראשית אחת ברמת ה-HTML אשר נקראת כותרת H1. הכותרת הזאת מסמלת ל-Google למעשה שמה שמופיע בה הוא הנושא המרכזי של הדף. 
  2. תוסף יוסט – זהו תוסף להטמעה בוורדפרס אשר מאפשר עריכה נוחה וקלה של אלמנטים הנדרשים ע"י האלגוריתם של Google כדי לאתר ולקדם את הדף או הפוסט באתר על פי מילת מפתח המוגדרת בתוסף.  
התוסף של יוסט מספק לנו מידע מה חסר בעמוד כדי להגיע לתוצאה המיטבית על פי Google. אנחנו ממש מקבלים הסבר מפורט כאשר באדום אלו הדברים הקריטיים שמונעים מהדף להגיע לציון גבוה, בכתום המלצות לשיפור שיעזרו לנו בדירוג הדף ובירוק הדברים שכבר בוצעו כראוי. כשהסמיילי בראש התמונה יהיה ירוק, נדע שעמדנו במשימה 🙂

הפוסט מתכננים לבנות אתר תדמית? כמה דברים שחשוב שתבדקו הופיע לראשונה ב-Think Fink.

]]>
https://thinkfink.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%a0%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%91%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%aa%d7%a8-%d7%aa%d7%93%d7%9e%d7%99%d7%aa-%d7%9b%d7%9e%d7%94-%d7%93%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%97%d7%a9%d7%95/feed/ 0